Nieuws
Filteren op
Diersoort
Thema
Bescherm je vee: check veevoeder op mycotoxines dankzij nieuwe analyse van DGZ Labo
In veevoeder kunnen schadelijke mycotoxines aanwezig zijn die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij vee. Vanaf vrijdag 22 november 2024 kan je bij DGZ Labo terecht om het veevoeder te laten analyseren op de aanwezigheid van mycotoxines. Hierdoor kan je, indien nodig, het voeder aanpassen. Ontdek meer over deze nieuwe analyse in dit nieuwsitem.
Samen tegen antibioticaresistentie: DGZ strijdt mee!
De internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica (18-24 november) onderstreept het belang van gezamenlijke preventie van antibioticaresistentie. Resistentie vormt immers een bedreiging voor mens, dier, plant en milieu. Daarom is sectoroverschrijdende samenwerking volgens het “One Health”-principe cruciaal om de doeltreffendheid van deze essentiële geneesmiddelen te kunnen behouden. Met talloze acties draagt DGZ bij aan deze belangrijke strijd tegen antibioticaresistentie.
Nieuw model diergeneeskundig voorschrift is beschikbaar
Het nieuw model diergeneeskundige voorschriften is vanaf nu beschikbaar voor alle dierenartsen. Gebruik je het oude model nog, zorg er dan voor dat je alle ontbrekende informatie erbij noteert.
Word jij onze nieuwe collega?
Wil jij ook mee deel uitmaken van ons verhaal? Check onze openstaande vacatures en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Ken je iemand die geknipt is voor een van onze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Graag jouw input over het AMCRA-formularium
Tijdens de Expovet-beurs lanceerde AMCRA een tevredenheidsenquête voor de gebruikers van het AMCRA-Formularium. Ben je praktijkdierenarts of student dierengeneeskunde en gebruik jij het formularium? Dan hoort AMCRA graag jouw feedback.
Praktijkcases en congresverslagen: nieuwe inzichten op onze Gezonde Dieren blog
Duik mee in opmerkelijke cases uit onze autopsiezaal en blijf bij over nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Van intrigerende bevindingen bij rundvee tot ontdekkingen bij pluimvee: onze pathologen delen hun meest opvallende inzichten met jou. En onze regiodierenartsen nemen je mee naar toonaangevende conferenties en delen hun inzichten. Of je nu dierenarts bent of veehouder, deze unieke combinatie van praktijkcases en actuele vakkennis wil je niet missen. Ontdek onze recente bevindingen.
Hygiëne bij diarree: enkele praktische tips
Gespeende biggen ondervinden vaak last van diarree, een aandoening die leidt tot verminderde prestaties van de biggen, een verhoogd geneesmiddelengebruik en mogelijk zelfs sterfte. Het is dan ook cruciaal om preventieve maatregelen te nemen. We delen graag enkele praktische tips die werden verzameld tijdens het project “Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen”.