078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Hieronder vind je een korte historiek van Sanitel in de afgelopen 10 dagen:

  • In het weekend van 13, 14 en 15 september werd Sanitel naar een nieuw informatica-platform overgebracht.
  • De week erna ondervonden veel gebruikers problemen met de toegang en werking van het systeem, waardoor het vaak onmogelijk was om verplichte registraties tijdig en correct uit te voeren. Gedurende deze periode werd het toegestaan om registraties tijdelijk op papier of in eigen systemen bij te houden. Het FAVV gaf in die week meerdere keren aan dat zij rekening zal houden met de problemen en de administratieve achterstand van de gebruikers.
  • Vanaf 18 september begon de werking van Sanitel voor veehouders geleidelijk te verbeteren. Vanaf die datum waren de individuele documenten voor correct geregistreerde runderen en kalveren weer beschikbaar.

Op maandag 23 september 2024 bereikte Sanitel weer een voldoende niveau van performantie, waardoor veehouders opnieuw op een correcte manier de registraties van geboorte, aanvoer, afvoer en sterfte konden uitvoeren. Er zijn nog enkele problemen met de processen die aan deze registraties gekoppeld zijn, maar hier wordt hard aan gewerkt.

23 september 2024 geldt nu als de referentiedatum voor de herstelde werking van Sanitel bij het uitvoeren van de de boven en hierna genoemde meldingen. Verplichte registraties van geboorte, aanvoer, afvoer en sterfte die tussen 10 en 23 september 2024 hebben plaatsgevonden bij veehouders, handelaars en verzamelcentra, worden als tijdig beschouwd indien ze vóór 1 oktober 2024 worden uitgevoerd. 

>>> Bron: nieuwsitem FAVV