078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Resultaten fokpluimvee

Tijdens de opfokfase was geen enkele toom fokpluimvee positief in 2022 voor een wettelijk bestreden serotype. Tijdens de productiefase waren vijf tomen positief voor een wettelijk te bestrijden serotype, respectievelijk twee (monofasische) Salmonella Typhimurium, één Salmonella Infantis en twee Salmonella Enteritidis.

   

Resultaten leghennen

Bij de opfokfase van de leghennen waren er in 2022 geen tomen positief voor wettelijk bestreden serotypes. Bij leghennen in de productiefase waren 10 tomen positief voor Salmonella Enteritidis en geen voor Salmonella Typhimurium. 

    

Resultaten vleeskippen

Het percentage vleeskippentomen positief voor Salmonella Enteritidis of Salmonella Typhimurium bij uitgangscontrole bedroeg in 2022 0,15%, wat een daling is ten opzichte van 2021. Ook het aantal positieve tomen voor Salmonella Infantis en Salmonella Java is  gedaald ten opzichte van het vorige jaar.    

  

Meer weten

Verder op onze website vind je de gedetailleerde resultaten van de Salmonella-analyses en een overzicht van de Salmonella-serotypes bij Belgische pluimveetomen onderzocht in 2022, samen met de overzichten van eerdere jaren.