Dit weekend voeren we verbeteringswerken uit aan onze ICT-infrastructuur. Hierdoor is DGZ Online niet beschikbaar van zaterdag 22 februari om 12.00 uur tot zondag 23 februari om 12.00 uur. Onze website en Veeportaal blijven wel operationeel. Tenzij er onverwachte problemen opduiken, kun je aanstaande zondagmiddag vanaf 12.00 uur terug gebruik maken van DGZ Online. Helaas is het momenteel nog steeds niet mogelijk om jouw BPV's te raadplegen. Heb je toch een BPV nodig? Neem dan contact op met onze helpdesk. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Spoor paratbc op via jouw IMA-analyses

  • Ben je conventionele melker en moet je kudde nog gescreend worden om je statuut te behouden voor het paratuberculoseprogramma? Voer dan de éénmalige IMA-analyse uit en laat de monsters tegelijk op paratuberculose testen. Je betaalt in dat geval voor een éénmalige celgetalbepaling via IMA, inclusief paratbc-onderzoek, en je krijgt er de celgetalanalyses mét een overzichtelijk rapport gratis bij.
  • Ben je robotmelker en moet je nog screenen voor het paratuberculoseprogramma? We werken momenteel nog aan een optimale IMA-werking voor robotbedrijven. Neem contact op met de helpdesk van MCC via info@mcc-vlaanderen.be of 078 15 47 10 en laat je registreren als IMA-testbedrijf. Samen bekijken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf. In dit geval betaal je enkel de analysekosten voor paratuberculose (€ 6,12 per analyse). Opgelet: in dit geval worden geen celgetalanalyses uitgevoerd, gezien dit in de huidige IMA-werking nog niet mogelijk is voor robotmelkers.

Het paratuberculoseprogramma wordt opgevolgd door DGZ en biedt de mogelijkheid om de monstername voor de paratuberculosescreening via de gebruikelijke kanalen uit te voeren. De screening via IMA vormt hierbij een aanvullende optie.

IMA voor iedereen beschikbaar!

Wil je met regelmaat inzicht in het celgetal en andere melkparameters? Ook naast het paratuberculoseprogramma biedt IMA vele voordelen. In de eerste fase zijn er twee pakketten beschikbaar voor veehouders die conventioneel melken. Beide pakketten zijn flexibel en kunnen naar jouw wensen éénmalig of volgens een bepaalde frequentie (4- of 6-wekelijks) worden uitgevoerd. Schrijf je in voor het abonnement vóór 3 maart en profiteer van verschillende voordelen zoals een welkomstgeschenk naar keuze en begeleiding bij de eerste monstername. 

  

Wij maken het jou gemakkelijk en verzorgen het volledige proces:

  • Levering van de melkpotjes en ophaling van de melkmonsters op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.
  • Een duidelijk rapport na elke analyse, met de analyseresultaten van elke koe én voor het hele bedrijf waarmee jouw dierenarts en adviseurs doelgericht aan de slag kunnen.

Voor de monstername rekenen we nog op jou, maar ook dat maken we eenvoudig dankzij de handige instructievideo’s die stap voor stap uitleggen hoe je de monsters neemt en bewaart. Je vindt ze samen met de uitgeschreven handleiding hier

Wat kun je nog verwachten? 

Omdat we voortdurend inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten, blijven we innoveren. Zo zul je in de toekomst ook PAG, Neospora, en Mycoplasma bovis via IMA kunnen laten onderzoeken. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.