In het weekend van 13, 14 en 15 september werd Sanitel naar een nieuw informatica-platform overgebracht. In de daaropvolgende week traden er heel wat problemen op met het platform. Sinds 23 september 2024 functioneert Sanitel opnieuw naar behoren. De verplichte registraties van geboortes, aanvoer, afvoer en sterfte bij veehouders, handelaars en verzamelcentra tussen 10 september en 23 september worden als tijdig beschouwd indien deze worden uitgevoerd vóór 1 oktober 2024. Meer informatie lees je op de website van het FAVV

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Is de wet- en regelgeving met betrekking tot noodslachtingen voldoende duidelijk om de juiste beslissingen te nemen in complexe situaties waarin dierwelzijn, voedselveiligheid en economische belangen een rol spelen? Ervaar jij als professional weleens dat deze belangen conflicteren en een spanningsveld veroorzaken bij de uitvoering van jouw werkzaamheden?

Dan ben je bij deze uitgenodigd om - volledig anoniem - deel te nemen aan deze enquête onder dierenartsen in België en Nederland!

Vanuit een gezamenlijk initiatief van enkele dierenartsen uit België en Nederland is de enquête opgesteld met als doel te inventariseren wat er leeft over het onderwerp noodslachting. Dit om te zien of er aanleiding is om uitvoering en regelgeving in samenspraak met ketenspelers en de overheid aan te passen, zodat het welzijn van runderen, de productie van dierlijke eiwitten en het werkplezier van dierenartsen waar nodig kan worden verbeterd.

De resultaten van deze enquête zullen, met ondersteuning van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, parallel aan een breder onderzoek naar onderzoek naar het welzijn van runderen met geringe economische waarde geanalyseerd en (anoniem) verwerkt worden. Naast enkele algemene en enkele specifieke vragen, is er ook steeds ruimte om vrijblijvend jouw ervaringen en standpunten mee te delen. Ook deze informatie zal anoniem verwerkt worden in de analyse van de resultaten.

Alvast bedankt voor jouw medewerking!

De initiatiefnemers willen de beroepsverenigingen voor dierenartsen in België en Nederland en de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht hartelijk bedanken voor hun ondersteuning!