In het weekend van 13, 14 en 15 september werd Sanitel naar een nieuw informatica-platform overgebracht. De migratie verliep goed, maar de performantie van Sanitel was voorbije dagen van die aard dat ze bij bepaalde gebruikers vaak lange wachttijden veroorzaakte en onterechte foutmeldingen gaf. Op 18 september werden correcties doorgevoerd waardoor de werking van Sanitel opnieuw acceptabel is. Er kunnen nog kleine of individuele problemen opduiken, maar zonder impact op de algehele performantie. In de loop van de volgende dagen volgt communicatie over de datum waarop de performantie van Sanitel weer als normaal wordt beschouwd en wanneer de ontbrekende registraties uiterlijk moeten gebeuren.

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Blauwtong serotype 3 (BTV3) vormt momenteel een grote zorg binnen de veehouderij, en veel veehouders en dierenartsen zitten nog met vragen over de ziekte. Om meer inzicht te krijgen in de huidige situatie, willen we graag een beroep doen op jouw ervaringen met BTV3. In de afgelopen dagen hebben bijna 30.000 rundvee-, schapen- en geitenhouders een digitale vragenlijst ontvangen via e-mail. Deze informatie helpt ons nieuwe inzichten te verwerven en waardevolle feedback vanuit het veld te verzamelen

De vragenlijst is volledig anoniem en neemt slechts 10 à 15 minuten in beslag. Tot nu toe hebben ruim 2.500 veehouders de vragenlijst ingevuld en elk antwoord telt! We doen dan ook nogmaals een warme oproep om de vragenlijst in te vullen. Je vindt de e-mail terug in je mailbox, verstuurd door helpdesk@dgz.be met als onderwerp ‘Bevraging blauwtong’. Kun je de mail niet meteen vinden? Check dan zeker even je spamfolder of vul de vragenlijst in via onderstaande knop.  

Wij hopen op jouw medewerking en danken je alvast voor de tijd die je hieraan wilt besteden.
Voor meer informatie over de reeds gekende symptomen en mogelijke behandeling verwijzen we je graag door naar onze website.

Voor vragen kan je steeds contact opnemen met onze helpdesk via helpdesk@dgz.be of telefonisch op het nummer 078 05 05 23.