DGZ en Inagro nodigen je uit voor de workshop “Hoe speen ik een gezonde big”?
Uit verschillende afgelopen en lopende projecten rond speenmanagement blijkt dat spenen meer is dan louter en alleen de speendag. Een gezonde big spenen start bij de geboorte. Op vrijdag 18 februari 2022 om 14.00 uur organiseren DGZ en Inagro de workshop “Hoe speen ik een gezonde big?”. In deze interactieve workshop nemen we je mee in het leven van een big en zetten we de 3 meest voorkomende speenproblematieken op een rij. Daarnaast hebben we het ook over wat je in de kraamstal kunt doen om de biggen zo gezond mogelijk te spenen. Heb je interesse? Lees dan snel verder en schrijf je in!
De drie meest voorkomende speenproblematieken op een rijtje én vooral: wat kan jij er zelf aan doen!?
Spenen van biggen verloopt niet altijd van een leien dakje: speendiarree, slingerziekte en streptokokken zorgen vaak voor problemen. Hoe herken je de verschillende ziektes? Wanneer is een behandeling met antibiotica verantwoord? Hoe kan je zelf de kritische punten in je bedrijfsvoering opsporen en welke acties kan je makkelijk zelf uitvoeren en opvolgen?
Tijdens deze workshop willen we je op weg helpen met bruikbare en praktische tips om te streven naar een betere gezondheidsstatus van je biggen. Dat doen we aan de hand van de informatie die we verzamelden tijdens het demonstratieproject ‘Optimaal Speenmanagement’. We bespreken de totaalaanpak en hebben het over wat je kan doen om gezonde biggen te spenen en hoe je ze gezond houdt in de biggenafdeling. Maar we geven je vooral mee hoe je dit zelf kan opvolgen en evalueren!
Praktisch
De workshop gaat door op vrijdag 18 februari bij Inagro (Plasstraat 9 in Roeselare) en start om 14.00 uur.
Omwille van de geldende Corona-maatregelen is deze workshop beperkt tot maximum 30 deelnemers. Schrijf je dus snel in.
Deze workshop kadert in het project “Optimaal speenmanagement: gerichte coaching naar een betere gezondheidsstatus” gesteund door het Departement voor Landbouw en Visserij, en het West-Vlaams project “Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen”, gesteund door de provincie West-Vlaanderen.
Dit project kwam tot stand met de steun van www.vlaanderen.be/pdpo en www.ec.europa.eu/agriculture/