078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Elke varkenshouder streeft ernaar het risico op insleep en verspreiding van dierziekten op zijn of haar bedrijf tot een minimum beperken. Een effectieve bioveiligheid is hierbij essentieel. Werken aan bioveiligheid betekent echter dat je je management in vraag moet stellen en bereid moet zijn tot aanpassingen, wat weerstand kan oproepen. Toch is het de moeite waard! Denk maar aan het herwinnen van ons ziektevrije statuut voor Afrikaanse varkenspest dankzij een strikte bioveiligheid in onze varkenssector.

'Proper zijn doet geen pijn’. Bovendien doe je het ook voor je eigen werkplezier: het is veel fijner werken in een propere stal.
Varkenshouder Marc

Elke varkenshouderij is uniek, beïnvloed door factoren zoals de ligging of de evolutie van de stallen door de jaren heen. Dat maakt bioveiligheid een bedrijfsspecifieke uitdaging. Desondanks is het mogelijk om te leren van de bioveiligheidsstrategieën van collega-varkenshouders. Daarom hebben we enkele varkenshouders gevraagd om ons te vertellen over hun ervaringen en aanpak.

Laat je inspireren door het verhaal van Marc.